IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руският инвеститор във Facebook DST се включи и в сайт за социална търговия

Digital Sky Technologies инвестира съвместно с Battery Ventures 135 млн. долара в базирания в Чикаго Groupon

10:41 | 20.04.10 г.
Руският инвеститор във Facebook DST се включи и в сайт за социална търговия

Руската инвестиционна група с фокус върху интернет Digital Sky Technologies (DST), която придоби дял за 300 млн. долара във Facebook миналата година, е начело на съвместна инвестиция на стойност 135 млн. долара в базирания в Чикаго сайт за социална търговия* Groupon, съобщи Ройтерс.

От DST и съинвеститора Battery Ventures казват, че по-голямата част от парите ще бъдат използвани за финансиране на глобална експанзия на Groupon, който използва колективната покупателна способност, за да осигури големи отстъпки за дейности, храни и стоки за милионите си потребители.

Groupon работи в над 50 американски града и предлага изгодни сделки всеки ден на сайта си. От сайта изчисляват, че са спестили на клиентите си над 150 млн. долара от стартирането му в края на 2008 г.

Наскоро Groupon е стартирал дейност в Торонто в Канада, което е първият му пазар извън САЩ, като планира да навлезе и в Лондон.

„Тази инвестиция подчертава гледната ни точка, че социалните мрежи и дейностите, базирани на принадлежността към дадена общност, ще движат, оформят и определят развитието на мрежата в идните години“, коментира главният изпълнителен директор на DST Юри Милнер.

DST има дял също и в компанията за социални игри Zynga, която разработва игри за социални мрежи като Facebook (сред които FarmVille) и MySpace и печели от продажбата на виртуални стоки.

Най-голямата по пазарна капитализация интернет компания в Китай - Tencent Holdings, обяви миналата седмица, че ще инвестира 300 млн. долара за покупката на 10-процентен дял в DST с 0,5% право на глас.

*Социалната търговия е форма на електронна търговия, която разчита на социални медии, т.е. такива с взаимодействието и участието на потребителите, за реализирането на покупко-продажби на продукти и услуги онлайн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:40 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още